- 2003, Jaargangen, Koken met Kerst, Recepten, Thema

Gerroosterde Rib Eye met Bourguignonjus

  • 8 x l 50 gram Rib Eye op kamertemperatuur
  • 8 sjalotten,in de lengte gesneden
  • 50 gram boter
  • 3 el rietsuiker
  • 175 gram rookspekjes
  • 3 knoflooktenen, gesnipperd
  • 1 kleine winterwortel, geschrapt en in stukjes
  • 250 gram champignons, in kleine stukjes
  • 3 dl fond
  • 5 dl rode wijn
  • tijm. peper en zout

verwarm de boter in een sauspan en voeg de sjalotreepjes toe; fruit tot de sjalotjes gaar zijn. Bestrooi met suiker en carameliseer de uitjes; roer er de spekjes,knotlook, wortel en champignons door. Bak alles ca 10 minuten op matig vuur; schenk fond en wijn bij en laat inkoken; breng op smaak. Bestrijk het vlees met olijfolie en bestrooi met peper en zout ; rooster het vlees om en om op de grillplaat