Voor de bouillon:
- Ca 400 gram kippenvleugels
- 1 grote ui, ongepeld, in vieren
- 2 el tomatenpuree
- 2 knoflooktenen
- 2 el groentebouillonpoeder
- rozemarijn
- 4 el kikoman soyasaus ( zout )
- 1 1/2 liter water
- peper en zout
hak de vleugels in stukken en leg met de ui in een braadslee; besprenkel met olijfolie en bruneer onder de hete grill. Doe de gebakken ingrediënten over in een soeppan. Doe er de tomatenpuree, knoflook, bouillonpoeder, rozemarijn en soya bij; bak alles ca 5 min. Blus af met water en laat de bouillon inkoken; breng op smaak met peper en zout
- 80 gram bloem, droog geroosterd
- 125 gram boter, gesmolten
- 500 gram paddestoelen
- 25 gram rookspekjes
- 200 gram crème fraîche
- 3 el bieslook
verwarm de boter en voeg de paddestoelen en spekjes toe; bak op matig vuur ca 5 minuten. Verwijder spekjes en paddestoelen; voeg de geroosterde bloem bij de boter en maak een roux. Doe de roux over in een soeppan en schenk er geleidelijk de gevogeltebouillon bij. Klop de room door de soep en breng op smaak; serveer de soep op het garnituur en bestrooi met bieslook