- 250 gram bloem
- 120 gram koude boter, in kleine blokjes
- 3 el olijfolie
- 2 eidooiers
- scheut(je) koud water
- 2 tl zout
- 1/2 courgette met schil, in kleine blokjes
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 50 gram rookspekjes
- 2 el rozemarijnnaaldjes
- 100 gram pittige, vers geraspte , kaas
maak een deeg van bloem, boter, olie, eidooiers, water, en zout. Plaats het deeg ca 20 min. in de koeling. Zet de groenten aan in iets olijfolie en voeg spekjes en rozemarijn toe. Meng de bewerkte ingrediënten voor de vulling en breng pittig op smaak met peper en zout. Bekleed 8 ovenschaaltjes (soufflépotjes of muffinvorm) met het deeg. Vul de bakjes. Plaats in de oven op 190 graden en bak af in ca 25 min.
Serveer met saus van paprika en tomaat