- 500 gram witlof, schoongemaakt en gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el fenegriek, gevijzeld
- 2 bosuitjes, in zeer dunne ringen
- 2 vleestomaten, sap,zaadjes en zaadlijsten verwijderd; in blokjes
- 1/2 ltr kookroom
- 1 1/2 ltr gevogeltefond
- 50 gram bloem
- 50 gram malse boter
- 1 tl zout
fruit de uisnippers met fenegriek in iets olijfolie en roer er de witlof door. Schenk de helft van de room en 1 /3 van de fond bij en laat de witlof op zacht vuur koken en garen. Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer of in de blender; schenk in de soeppan en voeg de overige room en fond toe;verhit de soep. Maak een beurre manié van bloem,boter en zout en voeg in kleine porties bij de soep tot de gewenste binding is verkregen; breng op smaak met fijne peper en zeezout. Serveer de soep en verdeel het garnituur over de soep