- 2004, Jaargangen, Recepten, Thema, Turkse keuken

Auberginepuree met specerijen- vleesballetjes

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 el pimentkorrels, fijngemalen (vijzel)
  • 1/2 el sumak
  • 1 tl komijnzaad,fijngemalen
  • 1/2 el turkse paprikapoeder
  • 1 ei
  • 3 tl zout
  • peper
  • 2 aubergines, in plakken ,gezouten, geroosterd en fijngemaakt
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree

specerijen droog roosteren en mengen met vlees en ei; voeg zout en peper toe. Vorm balletjes en bak ze rondom bruin in olie; verwijder de vleesballetjes. Bak aubergine met uien en tomatenpuree in dezelfde vleespan; schenk water bij en laat inkoken; breng op smaak met peper en zout en leg er de vleesballetjes in