- 2004, Jaargangen, Recepten, Thema, Turkse keuken

Spinaziesoep

  • 2 ltr krachtige kippenbouillon
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes1 wortel, in reepjes
  • 1 handvol gebroken vermicelli
  • 3 knoflooktenen, gesnipperd
  • 40 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 300 gram spinazie, fijngehakt
  • 2 ingelegde pepers, gesnipperd
  • 1 citroen, gewassen en in parten

verhit de bouillon met selder en wortel en laat ca 15 minuten zacht koken. Bak de knoflook en vermicelli in olie lichtbruin en voeg bij de bouillon. Maak een roux van boter en bloem en schenk er enkele lepels bouillon bij tot een gladde saus is verkregen. Schenk de bindsaus bij de bouillon en klop tot de soep gaat binden. Roer de spinazie, pepers en citroen door de soep en breng op smaak