- 6 speklapjes, in dobbelstenen
- 2 uien, grof gesneden
- 4 knoflooktenen, geplet
- 1 1/2 kg sucadelappen, in dobbelstenen
- peper en zout
- 2 dl bouillon
- 2 dl droge witte wijn
- 1 el piment, fijngewreven in vijzel
- 1 el rozemarijnnaakdjes, zeer fijn gehakt
- 90 gram bittere chocolade, in stukjes
- 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes
bak de spekblokjes in iets olie rondom bruin en voeg ui en look toe. Vervolgens nog ca 5 minuten op matig vuur bakken en uit pan verwijderen. Verhit de olie en bak het rundvlees op hoog vuur; bestrooi met peper en zout. Verwarm de bouillon met de wijn en schenk bij het vlees. Stoof met deksel op de pan ca 1 ó uur of in drukpan ca 25 minuten. Meng de spekjes met het vlees en voeg de specerij , tijm en chocolade toe. Schep de aardappelblokjes door het stoofvlees ( evt iets vocht erbij ) en laat het gerecht met deksel op de pan nog 25 minuten stoven