- 2005, Catalaans, Jaargangen, Recepten, Thema

Vleesstoofpot met chocolade

  • 6 speklapjes, in dobbelstenen
  • 2 uien, grof gesneden
  • 4 knoflooktenen, geplet
  • 1 1/2 kg sucadelappen, in dobbelstenen
  • peper en zout
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 el piment, fijngewreven in vijzel
  • 1 el rozemarijnnaakdjes, zeer fijn gehakt
  • 90 gram bittere chocolade, in stukjes
  • 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes

bak de spekblokjes in iets olie rondom bruin en voeg ui en look toe. Vervolgens nog ca 5 minuten op matig vuur bakken en uit pan verwijderen. Verhit de olie en bak het rundvlees op hoog vuur; bestrooi met peper en zout. Verwarm de bouillon met de wijn en schenk bij het vlees. Stoof met deksel op de pan ca 1 ó uur of in drukpan ca 25 minuten. Meng de spekjes met het vlees en voeg de specerij , tijm en chocolade toe. Schep de aardappelblokjes door het stoofvlees ( evt iets vocht erbij ) en laat het gerecht met deksel op de pan nog 25 minuten stoven