Hoeveelheid voor 4 personen
- 1 kg pom tajer (altijd diepvries), ontdooit
- 150 gram rookspekjes
- 750 gram kuikendijtjes
- 150 gram boter
- 2 uien, gesnipperd
- 2 el tomatenpuree
- 2 tomaten, in stukjes
- 3 dl krachtige kippenbouillon
- 2 dl zoet sinaasappelsap
verwarm alle boter in een ruime pan en voeg de rookspekjes toe. Roer er de kipstukjes door en bestrooi met peper en zout. Voeg na ca 5 min. de ui, puree en tomaatstukjes toe. Schenk de bouillon bij de kip en laat alles ca 20 min zacht koken. Verwijder de kip uit de jus en laat het vocht inkoken. Roer het sinaasappelsap en de ingekookte jus door de pom tajer. Proef en breng op smaak met peper, zout en evt. iets suiker. Leg de pomtajer en kipstukjes om en om in een ovenschaal. Bedek met klontjes boter en bak de pom in ca 5 kwartier goudbruin