- 2007, Jaargangen, Koken met Kerst, Recepten, Thema

Ossenhaas met cantharellen

  • 1 1/2 kg ossenhaas ( 2 x ca 750 gram)
  • 75 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 looktenen, gesnipperd
  • 1 borrelglaasje cognac
  • 4 dl kalfsjus (fond)
  • 3 dl kookroom
  • 500 gram cantharellen

50 gram boter verhitten en de kalshaasjes rondom aanbraden; verwijder uit de pan. Laat de haasjes in ca 25 min. op 90 graden garen in de oven. Bak de ui en look in de braadjus en schenk er de cognac,fond en room bij. Laat de saus inkoken en breng op smaak met peper en zout. Verhit ca 25 gram boter en bak de paddenstoelen. Laat de haasjes in folie ca 5 min. rusten en trancheer ze. Serveer met de saus en paddenstoelen