- 300 gram bladerdeeg
- 150 gram gerookt spek, fijn gesneden
- boter
- 50 gram blue d’ Auvergne, in stukjes
- 100 gram fromage à l’ail, in stukjes
- 2 uien, gesnipperd
- 6 dl room
- 7 eieren, losgeklopt met
- peper en zout
doe het spek met een laagje water in een steelpan en plaats op matig vuur of op het rooster van een houtskoolvuur; laat het spek langzaam garen en ontzouten. Zeef het spek en zet op met een klontje boter ( in steelpan ). Glaceer de uitjes samen met de spekjes en roer de blauwe kaas door. Bekleed twee quichevormen met bakpapier en vervolgens met deeg. Laat de spekjes/ui/blue afkoelen en meng met de knoflookkaas. Breng op smaak met peper en verdeel over het deeg. Klop de eieren met room, peper en zout en schenk over de vulling. Bak de quiches in ca 35 minuten op ca 180 graden; laat afkoelen