- 2003, Italiaans, Jaargangen, Recepten, Thema

Saffiaan – risotto met rookspekjes in ganzenvet

  • 75 gram rookspekjes
  • 2 knoflooktenen, gesnipperd
  • 4 el ganzenvet
  • 1 dl droge witte wijn
  • enkele saffraandraadjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 50 gram boter
  • 150 gram arboriorijst
  • ca 1/2 ltr groentenbouillon
  • peper en zout
  • peterselie, gehakt
  • parmezaan of pecorino, in krullen

spekjes met knoflook en ganzenvet in kleine pan zacht laten stoven; saffraan weken in de wijn. Sjalot in de boter glazig laten worden; rijst toevoegen en ca 5 minuten doorroeren; spekjes toevoegen. Geleidelijk (risottomethode) de wijn en bouillon bijschenken ( steeds kleine porties). Blijven roeren tot de rijst verzadigd is; op smaak brengen met peper en zout. Serveer in kleine potjes; bestrooi met peterselie en leg er een krul van de kaas op