- 2003, Italiaans, Jaargangen, Recepten, Thema

Soep uit de oven

  • l kg spitskool, gesneden
  • 400 gram jonge kaas, geraspt ( smeltkaas )
  • 1 el maizena
  • 1/2 tl muskaatnoot, geraspt
  • droge witte wijn
  • 300 gram oud brood, in stukken
  • 1 1/2 ltr groentenbouillon
  • 2 dl room
  • 3 knoflooktenen, gehakt
  • peper en zout
  • 1 tomaat, in blokjes
  • oreganoblaadjes

kool in laagje water gaar koken en uit laten lekken. Maizena losroeren met scheutje wijn; wijn en kaas in steelpan laten smelten ; maizena toevoegen. Roer de “fondue”glad en voeg de muskaatnoot toe; breng pittig op smaak met peper en zout. Maak in een diepe ovenschaal laagjes kool; brood en kaas; schep op ieder laagje iets hete bouillon. Breng de room aan de kook met de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Schenk de bouillon in de ovenschaal en voeg de knoflookroom toe. Zet de schaal in een voorverwarmde oven ( 180 ) gedurende 20 minuten; bestrooi met tomaat en oregano