- 2004, Anti Paste, Italiaans, Jaargangen, Recepten, Thema

Courgette in artishokkencrème

  • 1 grote courgette, in cm blokjes (niet geschild)
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 2 plakjes achterham, in reepjes
  • olijfolie
  • ca 10 zwarte olijven, gesnipperd
  • 2 el oregano, gehakt
  • 3 à 4 artisjokharten
  • 125 ml crème fraîche
  • 6 knoflooktenen ( stuk verse knoflook), grof gesneden
  • 2 dl droge witte wijn
  • peper en zeezout

doe knoflook met de zure room en wijn in een sauspan en laat ca 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout en pureer het met de artisjokken. Bak de courgetteblokjes met de uisnippers in ruim olijfolie ca 5 minuten. Roer er de ham, olijven en oregano door; laat afkoelen. Schep de artisjokkencrème door de courgetten en serveer