- 2004, Frans, Jaargangen, Koken met Kerst, Recepten, Thema

Creme de courgette au pistou et ail

  • 1 bol knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 dl kookroom
  • peper en zout
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • olijfolie
  • 5 dl (verse) kippenbouillon
  • 2 takken basilicum, blaadjes fijngehakt
  • 1 el walnoten, zeer fijngehakt
  • 1 zongedroogde tomaat, zeer fijngehakt met de olie
  • peper en zout

knoflook met wijn en room opzetten en laten inkoken; pureren en op smaak brengen; Courgetteblokjes in olijfolie zacht bakken en in de helft van de bouillon laten garen. Basilicum mengen met noten en tomaat; op smaak brengen met peper. Pureer de courgetteblokjes en schep de puree bij de resterende bouillon. Voeg 1 eetlepel van de knoflookcreme toe en roer er de pistou door. Breng de soep op smaak en serveer