Franse keuken

1 ui, gesnipperd 2 el tomatenpuree 2 tl pikante paprikapoeder schilletjes van 1 citroen 5…
200 gram bloem 1 dl rum 100 gram pure chocolade, in kleine stukjes 30 gram…
400 gram abrikozen, geweld 150 gram bloem 3 eieren 1 vanillestokje, opengesneden 75 gram suiker…
16 plakken procureur van 75 gram elk 100 gram boter 3 uien, grof gesneden 150…
10 zontomaten op olie 1 el amandelen, in olie zacht gebakken 1 /3 bosje basilicum…
2 preien, in 3 cm stukken 50 gram boter 1 1/2 ltr gevogeltebouillon 4 dl…
300 gram bakmeel 200 gram suiker 3 el cacao 50 gram chocolat noir 99 %,…
300 gram bloem 6 eidooiers 1 tl zout 150 gram suiker 1 el vanillesuiker 200…
2 uien, gesnipperd 2 wortelen, in plakjes 1 kleine knolselder, schoongemaakt en in dobbelstenen boter…
1 1/2 kg kippenvlees 2 uien, gesnipperd 4 looktenen, gesnipperd 100 gram gerookte spekblokjes 2…
300 gram bladerdeeg 150 gram gerookt spek, fijn gesneden boter 100 gram blauwe kaas, in…
8 lapjes gerookte zalmfilet van 4 bij 4 cm 150 gram roomkaas 2 plakjes katenspek,…
2 dl sinaasappelsap 1 borrelglaasje sinaasappellikeur 75 gram suiker 150 gram boter 6 eieren, losgeklopt…
3 dl olijfolie 8 takjes basilicum 8 tomaten, ontveld en in brunoises gesneden 20 zwarte…
250 gram witvis, in stukken 2 eiwitten 2 tl zeezout 1 dl witte wijn 1/2…
1/2 tl cayennepeper snufje zout 6 knoflooktenen 2 eidooiers olijfolie doe de cayennepeper met-zout, knoflook…
Voor dit recept liet Peter zich inspireren door Alain Passard 6 eieren 200 gram suiker…
Voor dit recept liet Peter zich inspireren door Alain Passard. 3 dubbele kippenborstfilets 1 portie…
Voor dit recept liet Peter zich inspireren door Alain Passard 6 sjalotten, gesnipperd 200 gram…
250 gram bloem 125 gram boter, in stukjes zout 75 gram suiker 45 gram vanillesuiker…
2 kg aardappelen, geschild; in blokjes 100 gram boter muskaatnoot,peper en zout 250 gram zuring,…
Ca 1,2 kg staartstuk 4 el olijfolie 100 gram boter 100 gram gerookte spekblokjes 2…
1 ui, gesnipperd 3 el gerookte spekjes 3 bos radijs; alleen blad en steeltjes 500…
1 kg kersen met pit 250 gram fleur de farine/bloem 100 gram suiker 6 eieren…
300 gram bladerdeeg 150 gram gerookt spek, fijn gesneden boter 50 gram blue d’ Auvergne,…
6 grote aardappelen, in de schil ca 15 min gekookt,gehalveerd 12 laurierbladen, gehalveerd steek er…
1200 gram aardappelen, geschild; en brunoise 2 dl room 50 gram boter 400 gram jonge…
50 gram boter 600 gram prei, fijngesneden 6 kruidnagels 1 ui,gepeld en gehalveerd; clouté 3…
Ca 10 runder (Charolais) ribstukken, gezouten leg de runderribstukken op het rooster vlak boven de…
5 sjalotten, zeer fijn gesnipperd klontje boter 5 el witte wijnazijn 2 el dragon 1…
2 kg kippenvlees, in stukken van 4 cm 1 1/2 ltr krachtige kippenbouillon 3 dl…
300 gram bloem 6 eidooiers 1 tl zout 150 gram suiker 1 el vanillesuiker 200…
1 ltr melk snuf zout 1 vanillestokje, merg losgemaakt in de melk 200 gram suiker…
1 ltr melk 1 vanillestokje, opengesneden en leeg geschraapt 150 gram dessertrijst 120 gram suiker…
10 appels, geschild en uitgeboord 100 gram suiker 100 gram rozijnen 1 el kaneel 120…
Ca 10 tomaten, met schil en zonder vocht/zaadjes, in parten Bieslook, gesneden meng de tomaten…
1 kg franse boontjes, schoongemaakt blancheer de boontjes en spoel koud. Meng met de vinaigrette…
3 el scherpe mosterd 3 sjalotten, zeer fijn gesnipperd 2 looktenen, zeer fijn gesnipperd 2…
350 gram kippenlevers 3 sjalotten, gesnipperd 50 gram boter 300 gram kipvlees , klein gesneden…
8 dl melk 40 gram espresso-oploskoffie 25 gram suiker 8 ek slagroomijs cacao alle ingredienten…
3 ltr volle yoghurt 2 el vanillesuiker 300 gram bramen laat de yoghurt in een…
1 bol knoflook, zeer fijn gehakt 1 dl room 1 dl witte wijn peper 6…
bouillon 250 gam kipfilet, in dikke, korte plakken 1 dl yoghurt 1 bosje basilicum, gehakt…
125 gram zachte boter 100 gram bruine basterdsuiker 2 eieren 1 dl karnemelk 1 dl…
1 ei 1/2 dl karnemelk 1 tl olijfolie 60 gram boter, gesmolten peper en zout…
1 1/2 komkommer, geschild en in blokjes 8 tomaten, ontveld en gepureerd 1/2 ltr kruidembouillon…
5 blaadjes päte brique / korstdeeg 1 ei, losgeklopt 350 gram morellen 5 el abrikozenjam…
1 ui, gesnipperd 2 el tomatenpuree 300 gram gepelde pruimtomaten op sap peper en zout…
1 hand zwarte olijven, fijngehakt 4 el peterselie, zeer fijn gehakt 2 el dragon, blaadjes…
2 uien, in ringen 2 looktenen, gesnipperd 1 el suiker 1 el provencekruiden (gedroogd) olijfolie…
16 garnalen, gepeld ( schalen bewaren ) 4 dl kippenbouillon 2 (puree) aardappelen, geschild en…
400 gram mosselen 1/2 wortel, geschild en in julienne gesnden 1 stengel bleekselderij, in de…
400 gram bakmeel 100 gram suiker 1 ei 175 gram boter snuf zout 100 gram…
800 gram lamsstoofvlees, in kleine stukjes 3 uien, zeer fijn gesnipperd 1 el knoflookcreme olijfolie…
300 gram kippenvlees (gegaard) in draadjes getrokken 8 el eenden – of ganzenvet 5 el…
1 aubergine, in breedte plakken van 1 cm; bestrooid met zout 7 tomaten, in parten…
200 gram gemengde paddestoelen, klein gemaakt 1 el knoflookcreme 1 takje rozemarijn (heel) 3 el…
1 bol knoflook, gepeld en gesnipperd 1 dl droge witte wijn 2 dl kookroom peper…
2 el rookspekjes, zeer klein gesneden olijfolie 1 snee witbrood,zonder korst; in kleine blokjes 1…
1 kg rabarber, schoongemaakt en in stukjes 2 dl droge witte wijn 100 gram rietsuiker…
3 dl visfond 2 dl kookroom peper en zout 100 gram gedroogd brood, fijngemalen 4…
150 gram Pandanrijst, gekookt 1 tomaat, ontveld en vruchtvlees in blokjes 1 groene punta, schoongemaakt…
1 1/2 kg witlof, schoongemaakt en in stukjes boter 1 ltr groentenbouillon 2 dl creme…
200 gram bloem 4 el suiker 100 gram koude boter, in kleine stukjes 1 ei…
2 grote uien, gesnipperd 6 knoflooktenen, geplet 2 el tomatenpuree 2 dl droge witte wijn…
60 gram bloem 50 gram boter 50 gram blanke amandelen 7 dl gevogeltebouillon 2 dl…
8 sneden casinobrood, gehalveerd en geroosterd 2 bollen knoflook, gepeld en geplet 1 dl droge…
Recept waarbij Peter geinspireerd werd door de franse chef Alain Passard 250 gram zelfrijzendbakmeel 150…
Recept waarbij Peter geinspireerd werd door de franse chef Alain Passard 3 paprika’s (div. kleuren),…
Recept waarbij Peter geinspireerd werd door de franse chef Alain Passard 400 gram kalkoenborstfilet in…
Recept waarbij Peter geinspireerd werd door de franse chef Alain Passard Potage d’ Artichauts 2…
250 gram bloem 120 gram koude boter 2 eidooiers 30 gram vanillesuiker snuf zout ca…
1 kg franse boontjes, schoongemaakt 1 el mosterd 2 looktenen, zeer fijn gesnipperd en in…
1 wortel, geschild en in plakjes 1 /3 bos selderij, grof gesneden 1 prei, fijn…
1/2 bos peterselie, zeer fijn gehakt 4 knoflooktenen, geplet en fijngehakt 6 ansjovisfilets, geweekt in…
1 wortel, in blokjes 1 ui, met schil; in vieren 1 stengel bleekselderij, in boogjes…