Recept waarbij Peter geinspireerd werd door de franse chef Alain Passard
Potage d’ Artichauts
- 2 kipdelen, ingesneden en gezouten
- 1/2 prei, in fijne ringen
- 1 knoflookteen, gesnipperd
- 1 ui , gesnipperd
- tijm of rozemarijn
- korianderzaad, gemalen
- 2 el zoute soyasaus
- 400 gram artisjokharten, in parten
- boter
- 1 el bloem
- 3 dl creme fraîche
- 4 el walnoten, gehakt en geroosterd
kip zacht aanzetten in olijfolie en prei, look, ui, kruiden en koriander toevoegen. Schenk 1 liter water bij en laat de bouillon trekken; breng op smaak met soyasaus. Bak de artisjokharten op matig vuur in de boter; bestrooi met bloem en roer er de cf door. Zeef de bouillon en laat inkoken tot de helft; Pureer de artisjok en meng met de bouillon; klop de soep glad met garde of staafmixer. Serveer en bestrooi met de noten
Pikante soepstengels
- 2 plakjes roomboter bladerdeeg, uitgerold en in repen
- l ei, losgeklopt met
- 1 tl gedroogde kruiden
- 5 druppels tabasco
- zeezout
meng ei met kruiden en tabasco en bestrijk de repen deeg; bestrooi met zeezout en bak af op 173 graden in ca 12 minuten
Potage de Courgette aux olives
- 1 tomaat, ontveld en vruchtvlees in kleine blokjes
- 1 knoflookteen, geplet en in olie gebakken
- 4 el zwarte olijven, gehakt
- 3 el peterselie, gehakt
- 1/2 ltr groentenbouillon
- 600 gram courgettes, in blokjes
- 2 dl kokosmelk
- peper en zout
courgettenblokjes zacht bakken met iets boter; pureer de courgettenblokjes met de kokosmelk. Maak een tapenade van tomaat, knoflook, olijven en peterselie en verdeel over de soepkommetjes. Meng de courgettepuree met de bouillon en serveer op de tapenade
Soupe de Poisson avec Rouille traditionelle
- 1 ui, gesnipperd
- 1 knoflookteen, gesnipperd
- 2 el tomatenpuree
- 3 el wodka of jenever
- 200 gram witvis, in stukken
- 1 rode peper, gesnipperd
- 2 knoflooktenen, gesnipperd
- 1 snee casino, zonder korst
- zout en olijfolie
- 3 dl creme fraiche
ui met knoflook en tomatenpuree zacht bakken in olijfolie; wodka en vis toevoegen. Na ca 5 min. zacht bakken ca ó ltr water bijschenken en 20 minuten zacht koken. Pureer de soep en roer er de cf door; breng op smaak met zout. Peper, knoflook,brood en olijfolie in keukenmachine glad draaien en op smaak brengen met zout. Verwarm de soep en serveer ; doe een lepeltje rouille in de soep