- 2007, Frans, Jaargangen, Normandie, Recepten, Thema

Marmite Dieppoise

  • 1 wortel, geschild en in plakjes
  • 1 /3 bos selderij, grof gesneden
  • 1 prei, fijn gesneden
  • 4 knoflooktenen, geplet
  • 3 dl witte wijn
  • 500 gram mosselen
  • 500 gram overige schaal/schelpdieren
  • 1 kg witvisfilets, in stukken van ca 4 cm
  • 1 venkelknol, schoongemaakt en grof gesneden
  • 4 tomaten, in vieren en van zaad ontdaan
  • 8 aardappelen, geschild en in vieren
  • 1 el pikante paprikapoeder
  • plukje saffraan

doe wortel,selderij, prei en look in een ruime pan en schenk iets olijfolie bij fruit de groenten en doe er de wijn en 1 ltr water bij; laat ca 10 minuten zonder deksel koken. Voeg mosselen toe en kook ze gaar (met deksel) inca 10 minuten. Verwijder de mosselen en zeef het kookvocht; leg er de witvis in zonder te verhitten. Blancheer de venkel en kook de aardappel net gaar (beiden in weinig water). Verwijder met schuimspaan de venkel en aardappel en doe de saffraan met paprika in het kookvocht en kook in tot de helft. Doe tomaten met venkel en aardappel in een ovenschaal en voeg de witvis met mosselfond, de mosselen en het groentenkookvocht toe; dek af met folie en plaats in de oven op 170 graden. Kook of bak de overige schaal/schelpdieren en serveer in de borden; schep er de hete marmite over