- 2007, Frans, Jaargangen, Normandie, Recepten, Thema

Crème de crevettes

  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 ui, met schil; in vieren
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • schalen/koppen van 500 gram garnalen
  • 2 el tomatenpuree
  • scheut cognac
  • 2 dl witte wijn
  • 1 1/2 ltr water
  • 2 1/2 dl (franse )crème fraîche
  • beurre manié (50 gram boter+ 35 gram bloem)

verhit iets boter of olijfolie in een ruime(soep) pan en bak de koppen en schalen. Voeg tomatenpuree, rozemarijn en laurier toe; bak op matig vuur ca 5 minuten. Blus met cognac en schenk de wijn toe. Doe er de groenten bij en mijoteer de groenten in ca 15 minuten. Schenk water bij en laat alles ca 30 min. trekken. Zeef de soep en voeg de crème fraiche toe; breng op smaak met peper en zout. Breng de soep aan de kook en voeg in porties de beurre manié toe tot de juiste dikte is verkregen. Voeg de garnalen toe en laat op matig vuur garen in ca 3 minuten