- Afrikaans, Recepten, Thema

Babotje ( Bobotie)

  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 knoflooktenen, gesnipperd
  • 750 gram gemengd gehakt
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 el zuidvruchten, geweekt en grof gesneden
  • 2 el amandelschaafsel, geroosterd
  • sap van I citroen
  • 3 sneden witbrood, verkruimeld
  • 1 el suiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • melk
  • 4 tomaten, in blokjes
  • peper en zout

uien en knoflook in iets olie zacht bakken; eieren loskloppen met melk en de helft bij het vlees doen. Overige bewerkte ingrediënten ( zonder tomaatblokjes ) bij het vlees doen en in 8 porties verdelen. Leg de bobotie in een ingevette ovenschaal en schik de tomaatblokjes rondom. Schenk de andere helft van het eimengsel over de bobotie; bak het gerecht af in 40 minuten (200)