- 1 aubergine in 8 lengteplakken, geroosterd
Vulling:
- 1/2 courgette, in kleine blokjes
- 1 aardappel, in kleine blokjes
- 3 el zwarte olijven, gehakt
- 1 el ansjovisfilet, gehakt
- 1/2 el kappertjes, gehakt
- olijfolie
- peper
Geconfijte tomaten:
- 4 tomaten, ontveld en gehalveerd
- 2 el verse kruiden, gehakt
- 2 knoflooktenen, gehakt
- peper en zout
- olijfolie
aardappelblokjes zacht bakken in de olijfolie. Na ca 5 minuten de courgetteblokjes, olijven, anjovis en kappertjes toevoegen en kort doorwarmen. Vulling op smaak brengen met peper. Steeds 2 plakken aubergine kruislings op elkaar leggen. Vulling op het kruispunt leggen en pakketjes vormen. Pakketjes bestrijken met olijfolie en in ovenschaal leggen. Gerecht afbakken inca 15 minuten en serveren met de tomaten
geconfijte tomaten: Oven voorverwarmen op 75 graden. Tomaten met snijzijde in een ovenschaal leggen. Kruiden en knoflook mengen met royaal olie en over de tomaten schenken. Laat de tomaten in ca 2 uur confijten