- 500 gram garnalen, gepeld
- 3 el oestersaus
- 4 knoflooktenen, in plakjes en gebakken
- 3 eieren
- 1 el sesamolie
- 1 komkommer, zonder zaadjes en in dunne boogjes
- 150 gram taugé
- 2 ltr kippenbouillon
- 1 dl rijstwjjn
- 2 rode pepers, gesnipperd
- 150 gram chinese noedels
- koriander
roerbak de garnalen in een ruime wok ca 1 minuut; schep van het vuur de oestersaus en gebakken knoflook door; doe de garnalen over in een schaal. Klop eieren los met zout en sesamolie en bak 3 flinterdunne omeletjes; rol op en snijd in reepjes, bewaar tot het serveren. Verhit de bouilloon met de rijstwijn en pepertjes. Voeg ca 10 minuten voor het serveren de noedels toe; na 3 minuten de garnalen. Verdeel de eireepjes,taugé en komkommer over de borden en schenk er de hete soep over; bestrooi met koriander