- Grieks, Recepten, Thema

GRIEKSE SALADE

  • 1 ui
  • 2 groene paprika’s
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 1/2 eetlepel aziJn
  • zout en versgemalen peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram feta kaas
  • 16 zwarte olijven
  • 1 eetlepel gesnipperde peterselie

Voorbereiding en bereiding:

Pel de ui en snijd hem in (halve) ringen. Maak de paprika’s schoon, halveer ze en verwijder de zaadbollen en zaadlijsten; snijd het vruchtvlees in halve ringen. Was de tomaten en de komkommer; snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakken. Maak de vinaigrette: Vermeng de azijn met wat zout en peper tot het zout is opgelost. Klop dan beetje voor beetje de olie erdoor.Snijd de kaas in blokjes.

Afwerking: Schep de groenten en de vinaigrette in een schaal door elkaar; leg de kaasblokjes en de olijven erop en strooi peterselie erover.