- Recepten

KOUDE SPINAZIESOEP MET RAUWE HAM

Recept voor 4 personen

  • 100 g spinazie
  • 1/4 kleine komkommer
  • 50 grauwe ham
  • 1/2 liter karnemelk
  • 2 1/2 dl volle yoghurt
  • 1 eetlepel bouillonpoeder
  • versgemalen peper
  • mespunt suiker

Voorbereiding:

Was de schoongemaakt spinazie en laat hem goed uiclekken. Houd enkele blaadjes achter als garnering. Snijd 4 dunne plakjes van de komkommer voor de garnering. Snijd de rest van de komkommer in luciferdunne reepjes. Snijd de ham in dunne reepjes.

Bereiding:

Pureer de spinazieblaadjes met de karnemelk, de yoghurt en de bouillonpoeder in de foodprocessor. Breng de koude soep op smaak met versgemalen peper en de suiker. Roer de komkommerreepjes en 3/4 van de gesneden ham door de soep. Koel de soep goed.