- 250 gram boter, gesmolten
- 5 el olijfolie
- 500 gram roomboter bladerdeeg, ontdooit
- 250 gram walnoten, gehakt
- 150 gram amandelen, gehakt
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 2 el honing
- citroensap
oven voorverwarmen op 180 graden. Boter en olie mengen en bakvorm invetten. Steeds twee deeglappen op elkaar leggen en uitrollen ter grootte van de bakvorm. Bekleed de vorm met een deeglap en beboter deze. Plaats vervolgens nog een lap en vet deze in. Meng de noten en strooi ca 4 el over het deeg. Herhaal deze handeling tot het deeg en noten zijn verwerkt; beeindig met een beboterd deegvel. Maak een ruitjespatroon in het deeg. Bak de baklava at inca 40 minuten. Maak een stroopje van iets water met de suiker, honing en citroensap. Schenk de stroop over de baklava en bestrooi met noten