- 250 gram pasta, gekookt
- 3 uien gehakt
- 3 knoflooktenen, gehakt
- olijfolie
- 600 gram lamsgehakt
- 400 gram gepelde tomaten met sap
- 1/2 tl cardamom
- 1 tl kaneel
- 15 gram basilicum, gesnipperd
- 15 gram tijm, geplukt
- 15 gram oregano, geplukt
- peper en zout
- 2 eieren
- 6 el broodkruim
Saus:
- 50 gram boter
- 70 gram bloem
- melk
- 3 eieren
- peper en zout
uien en knoflook fruiten in de olijfolie. Gehakt toevoegen en rul bakken. Tomaten met iets sap. specerijen en kruiden zachtjes meebakken. Op smaak brengen met peper en zout. Van het vuur de eieren en het broodkruim doorroeren. Oven voorverwarmen op 200 graden en schaal invetten.. Pasta en vleesvullinq om en om in schaal doen. Boter laten smelten en bloem toevoegen. De roux enkele minuten laten garen en geleidelijk zoveel melk toevoegen tot een dikke saus is verkregen. Van het vuur de eieren doorroeren en peper en zout toevoegen. Saus over de schaal verdelen en de pastitsio mooi bruin gratineren